/

 

 


Achtergrond Kennel van Lindestate

De betekenis vindt zijn oorsprong in de lindebomen voor het huis en state voor de gerestaureerde boerderij waar wij wonen. Nadat alle kwalificaties behaald waren en de medische aspecten getest, was de weg vrij om een nestje te fokken. Daar behoorde natuurlijk een goede voorbereiding bij en dus ook een kennelnaam. Het lag voor de hand: het werd VAN LINDESTATE.

Introductie

Graag willen wij ons even voorstellen. Wij zijn Bert en Marja Berendschot en hebben sinds 2002 onze eerste 2 Welsh Springer Spaniels. Sindsdien zijn we helemaal verslingerd aan het ras. Onze eerste 2 Welshjes heetten Bettws en Berw en zijn respectievelijk in februari en mei 2002 geboren. Ze waren lief, aanhankelijk, enorm gericht op mensen, zodat een fijne band met hen opgebouwd kon worden. Bovendien presteerden ze zo goed op de shows, dat het de moeite waard leek een nestje te fokken. En zo is alles begonnen..............…

Wij fokken met enige regelmaat een nestje. Om een zo goed mogelijke combinatie te maken hechten wij veel waarde aan het importeren van "vers bloed" ( dit betekent een bredere genenbasis en dus positieve invloed op karakter en gezondheid ) en bezoeken dan ook regelmatig buitenlandse reu-eigenaren. Wij vinden het nl. zeer belangrijk om ook het karakter van de mogelijk geschikte reu te kunnen ervaren, naast de reeds bekende gezondheidsuitslagen en de behaalde kwalificaties op shows. Aangezien wij erg kritisch zijn t.a.v. de combinatie wat betreft de gezondheid maar ook betreft karakter en uiterlijk is het dan ook een uitdaging om 1 á 2 nestjes per jaar te kunnen fokken. 

Wij zijn aangesloten bij de rasvereniging Welsh Springer Spaniel Club Nederland (WSSC) en fokken altijd conform de regels. De heupen worden geröntgend, de ogen getest en de kwalificaties op de shows behaald! Wij doen altijd een uitgebreid onderzoek naar de gezondheid, karakter en schoonheid van de mogelijke geschikte dekreuen, alvorens officieel toestemming voor de uitverkoren combinatie wordt gevraagd. 

Kennis

Voor het maximale resultaat in de fokkerij is uitgebreide kennis noodzakelijk en ben ik, Marja, in het bezit van de diploma's Kynologische Kennis I en II (afk. KK1 en KK2) (kennis van fokkerij en gezondheid). Via DogVision, heb ik mij verdiept in gedragstherapie (kennis van gedrag en karakter). Tevens heb ik de opleiding Exterieur en Bewegingsleer (kennis exterieur en beoordelen op rastypische kenmerken) gevolgd. Dit is de enige officieel door de Raad van Beheer erkende opleiding. Deze is met goed gevolg afgelegd en mag ik mij 'aspirant- keurmeester' noemen. 

Het volgen van lezingen en seminars, maar ook de opgedane kennis en ervaring gedurende de afgelopen 20 jaar, heeft ons geleerd, dat honden die vers gevoerd worden over het algemeen minder gezondheidsproblemen geven en evenwichtiger opgroeien. Zoals u overal op onze site ervaart groeien onze pups op in huiselijke kring, ze zijn al goed gesocialiseerd wanneer ze naar de nieuwe baasjes gaan, de eerste stappen naar de zindelijkheid zijn gezet. Alle pupjes worden dan ook gechipt, de eerste gezondheidscheck bij onze dierenarts zijn een positieve ervaring en hebben ze alle benodigde entingen en wormkuren gehad. DNA wordt afgenomen en zijn ze aangemeld bij de Databank. Alles volgens de regels. 

Een goede start................ voor de toekomst bij de nieuwe baasjes.