/

 

 

Voeding

Onze honden worden "vers" (KVV, ofwel kant en klaar vers vlees) gevoerd.

Waarom vers gevoerd?

De laatste jaren is er een enorme ontwikkeling gaande op het gebied van voeders. De ervaring heeft geleerd dat de gemiddelde Welsh Springer Spaniel het erg goed doet op het vers voer van Energique.

Energique is een gezonde verse vleesmaaltijd voor honden. Alle ingrediënten zijn goedgekeurd voor menselijke consumptie. Energique is samengesteld uit diverse soorten vlees, groenten, oliën en vetten, vitaminen mineralen en een klein beetje granen. Energique heeft een hoge voedingswaarde en wordt voor bijna 90% verteerd, waardoor de hond veel minder ontlasting heeft. Energique heeft alleen 100% natuurlijke calcium en geen chemische calcium dat zich mogelijk kan vastzetten op de botten. Energique is te verkrijgen bij Godeschalk diervoeding in Holten.

 Daarnaast hebben honden die met Energique gevoerd worden,  minder last van groeipijn omdat ze gelijkmatiger opgroeien door een andere calcium-fosfor verhouding en hebben meer weerstand door de hoge zuurgraad in het maag-darm kanaal en zijn dus minder gevoelig voor salmonella-infecties. 

Onze puppen zijn gewend 3 x per dag te eten tot ze 8 maanden oud zijn. Als uw hond hier eerder aan toe is, hij laat bijvoorbeeld wat staan, kunt u hier iets eerder mee beginnen. 

Van 2 tot 8 maanden:              totaal 3 maaltijden per dag

Vanaf 8 maanden:                    totaal 2 maaltijden per dag

       
Van Lindestate honden
DE SCHIJVEN VAN ENERGIQUE ZIJN VOORZIEN
       VAN ALLE VOEDINGSSTOFFEN
VITAMINES EN MINERALEN
 EN BEHOEVEN GEEN EXTRA TOEVOEGINGEN.
Een scheut karnemelk tussendoor is goed voor de botten, darmflora en de vacht. Wanneer dit niet in de "smaak" valt is Biogarde of yoghurt een erg goed alternatief. 
Denk ook aan VERS drinkwater. Echter in verband met het "droog blijven" 's nachts, raden wij u aan de drinkbak na de 3e maaltijd, rond 20.00 uur, weg te halen tot de pup goed zindelijk is.
Geef af en toe een hondensnoepje/koekje als beloning, liefst een pensstaafje, runderhuidkluifje of een ander natuurproduct. - HET IS GEEN VERVANGING VAN HET ETEN - . Een Welsh is weliswaar een jachthond, maar behoort er wel gevuld uit te zien, maar niet te dik. 
VOER NOOIT VARKENSVLEES! Uw hond kan de dodelijke ziekte van Aujeszky krijgen. Geef ook nooit soepbotten of gebakken botjes. Deze kunnen versplinteren. 
TIP: Uw hond moet de bak in ca. 15 minuten leeg eten; zo niet, dan toch even helpen. Uw hondje is in de groei en heeft hiervoor bouwstoffen nodig! Zorg voor vaste etenstijden, zodat er regelmaat ontstaat en de hond op den duur trek krijgt rond dat tijdstip. Voer altijd Energique nr.1 met voornamelijk rundvlees; wilt u of moet u wijzigen van het voer neem dan s.v.p. contact met ons op!